Camerabeveiliging

Camerabeveiliging is misschien wel het beste middel tegen criminaliteit, zowel voor bedrijven als woningen. Allereerst kunnen camerabeelden helpen bij het identificeren of opsporen van inbrekers, bijvoorbeeld. Maar camerabewaking heeft ook een preventieve werking. Mensen die kwaad in de zin hebben en een beveiligingscamera zien, zoeken liever een ander doelwit.

Er zit echter één nadeel aan camerabeveiliging: de complexe regelgeving. Het plaatsen van camera’s is altijd camera’s plaatsen als er een akkoord is van patiënten (in de zorg) of de OR (in bedrijven). U moet wel altijd kenbaar maken dat u camerabewaking gebruikt. Maar er zijn nog meer regels. VIB Netwerken kan u niet alleen helpen bij het installeren van een camerabeveiligingssysteem, maar kan u ook wegwijs maken in het labyrint van de wetten.

Camerabeveiliging in de Zorg

Camerabeveiliging wordt vaak gelinkt aan diefstal en inbraak, maar ook in de zorgsector hebben camera’s hun waarde bewezen. Het is immers onmogelijk om continu bij alle patiënten te zijn. Door middel van (slim) cameratoezicht kunt u meteen signaleren waar en wanneer iets misgaat, om snel te kunnen handelen. Ook kunt u achteraf kijken hoe een calamiteit heeft kunnen ontstaan. VIB Netwerken neemt de volledige installatie van camerabeveiliging in de zorg voor u uit handen.

Lees meer over de Zorg

Cameratoezicht voor Hotels en Recreatie

Als het gaat over cameratoezicht voor hotels en recreatie, gaat het vaak ook over privacy. Uw gasten willen niet het gevoel hebben dat ze constant in de gaten worden gehouden. Desalniettemin wilt u uw bedrijf, uw personeel en uw eigendommen (en die van uw gasten) veilig houden. VIB Netwerken weet precies hoe u conform de wetgeving cameratoezicht kunt inzetten in uw hotel of recreatiepark.

Lees meer over Hotels en Recreatie

Industrie en camerabeveiliging

Binnen de industrie kan camerabeveiliging op twee manieren worden ingezet. Ten eerste kunnen speciale camera’s brand detecteren. Ten tweede hebben camera’s een belangrijke functie voor de veiligheid van uw eigendommen. Door camera’s te plaatsen bij de dock deuren, kunt u tegenover leveranciers altijd bewijzen wat er wel en niet geleverd is. VIB Netwerken is expert op het gebied van camerabeveiliging in industrie en weet precies wat hier van een camerasysteem gevraagd wordt.

Lees meer over Industrie

Camerabewaking in het Onderwijs

Camerabewaking in het onderwijs is een gevoelig onderwerp. Kinderen (met name adolescenten en studenten) zijn erg gesteld op hun privacy, maar ouders willen ook niet dat hun kinderen constant worden gecontroleerd. Aan de andere kant staan de onderwijsinstellingen, voor wie cameratoezicht erg waardevol kan zijn. Het kan pesten voorkomen, eigendommen beschermen en docenten een veilig gevoel geven. VIB Netwerken weet precies wat wel en niet is toegestaan bij camerabewaking in het onderwijs. En daar houden we tijdens de installatie rekening mee.

Lees meer over Onderwijs

Camerabeveiliging en branddetectie in één

Traditioneel worden camera’s gebruikt voor veiligheid en controle, maar hun potentieel gaat veel verder. Door camera’s te voorzien van een branddetectiesysteem, ontstaat er een krachtige oplossing die niet alleen de veiligheid van eigendommen waarborgt, maar ook een snelle reactie op brand mogelijk maakt. VIB Netwerken specialiseert zich in het leveren, installeren en onderhouden van deze gecombineerde systemen.

Lees meer over Camerabeveiliging en branddetectie in één

Camerabeveiliging van VIB Netwerken

Het is duidelijk dat camerabeveiliging in vrijwel iedere sector (en woning) van onschatbare waarde kan zijn. Maar er moet balans zijn tussen de privacy en veiligheid van betrokkenen. Het één gaat vaak ten koste van het ander. Voor veel directies is het een hoofdpijndossier. Bij VIB Netwerken zijn we inmiddels dermate ervaren op het gebied van cameratoezicht, dat we u deze problemen kunnen besparen en de veiligheid binnen uw bedrijf kunnen verbeteren.

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg