Zorg

De zorg is aan grote veranderingen onderhevig, de vraag naar nieuwe technieken neemt snel toe. Interactieve televisie is bijna vanzelfsprekend geworden en zorgcliënten willen ook kunnen communiceren met de buitenwereld. Bovendien moeten systemen de veiligheid en controle op de gezondheid te allen tijde waarborgen.

VIB Netwerken wil in deze ontwikkelingen een strategische partner zijn door een compleet pakket aan ondersteunende technieken te leveren, maar vooral ook door deze te onderhouden. Kennis én service op verbindingen en hardware uit één hand. Dit maakt het beheer van deze technische installaties efficiënt en beheersbaar.

WiFi

We stellen steeds hogere eisen aan WiFi. Thuis mogen games en series niet haperen, op het werk moet de internetsnelheid hoog genoeg zijn om in de cloud te kunnen werken. Met name in de werkomgeving zijn er vaak te veel gebruikers op één netwerk. In de zorg leidt dat vaak tot tijdverlies en ergernis bij medewerkers. Bovendien maken veel veiligheidssystemen gebruik van het internet, alsmede de bezoekers van de zorginstelling. Een goede verbinding is dus essentieel. VIB Netwerken is expert op het gebied van verbindingen.

Lees meer over WiFi

Brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties

Brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties zijn van enorm belang binnen de zorg, vooral vanwege de kwetsbaarheid van bewoners. Daarnaast is de regelgeving wat betreft brandveiligheid in de zorg zeer complex. En zelfs als uw systeem aan de norm voldoet, bestaat de reële kans dat u bij calamiteiten wordt aangesproken door onderzoeksinstanties, media en politiek. VIB Netwerken zorgt voor de installatie en het onderhoud van een betrouwbaar systeem, waarmee de veiligheid van bewoners en patiënten gewaarborgd is.

Lees meer over Brandmeldinstallaties en Ontruimingsinstallaties

Cameratoezicht

In de zorg kan cameratoezicht levens redden. U kunt niet voortdurend bij alle patiënten zijn, maar met behulp van camerasystemen kunt u toch snel reageren bij noodgevallen. Het belang van cameratoezicht in de zorg is groot, terwijl ook hier de regelgeving ingewikkeld is. VIB Netwerken levert en installeert camerasystemen, zowel met aanleg van kabels boven als onder de grond.

Lees meer over Cameratoezicht

Zorgcommunicatie

Systemen voor zorgcommunicatie zijn ontzettend belangrijk voor binnen de zorginstellingen, maar ook om particuliere klanten die langer thuis blijven wonen in de gelegenheid te stellen om efficiënter en effectiever gebruik te maken van zowel de dag- als nachtzorg. Voor de intra- en de extramurale zorg zijn systemen ontwikkeld die volledig aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van cliënten bevorderd en ontstaat een gevoel van “Geborgen Wonen”.

VIB Netwerken biedt voor elk systeem maatwerk door intensief overleg te voeren met de eindgebruikers. De systemen kunnen op wens van de klant op maat geprogrammeerd worden.

We kunnen een totaalconcept aanbieden door het koppelen met en/of integreren van systemen voor persoonsbeveiliging, dwaaldetectie, toegangscontrole, brandmeldinstallaties, telefonie en video-observatiesystemen op het zorgcommunicatiesysteem. Hierbij staan betrouwbaarheid, eenduidigheid en gebruiksgemak centraal.

Ziekenhuis televisienetwerk

Als ziekenhuis of zorginstelling heeft u waarschijnlijk te maken met een televisienetwerk. Daar worden door gebruikers steeds hogere eisen aan gesteld, een logisch gevolg van de technologische ontwikkelingen. Bij televisienetwerken bepaalt de architectuur van het gehele netwerk de beeldkwaliteit. VIB Netwerken is specialist in televisienetwerken, zowel in installatie als onderhoud. Hiermee kunt u op individuele aansluitingen alle beschikbare consumentenproducten afnemen, zowel internet, telefonie als digitale televisie.

Draadloze back-up verbinding

Omdat tegenwoordig zoveel systemen afhankelijk zijn van WiFi, is het verstandig om een draadloze (VPN) back-up verbinding in te zetten. Mocht de ‘gewone’ verbinding wegvallen, dan komen de primaire processen niet in gevaar. VIB Netwerken levert de BICbox, welke ISP onafhankelijk is. Valt de internetverbinding uit, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een beschikbaar alternatief: 4G, satelliet of een ander WiFi netwerk. Deze techniek kunt u ook tijdelijk inzetten, bij nieuwbouw of een evenement bijvoorbeeld.

Kabelkrant systemen

VIB Netwerken is officieel dealer van Promed kabelkrant systemen en bijbehorende software. Met deze systemen kunnen bijvoorbeeld bewoners en patiënten worden geïnformeerd over de activiteiten binnen en buiten de instelling. Deze zijn ook zeer geschikt voor onderwijsinstellingen, om leerlingen en studenten op de hoogte te houden.

De systemen worden door VIB Netwerken vakkundig aangesloten op uw televisienetwerk. Ook kunnen beeldverbindingen van activiteiten en van bijvoorbeeld kerkdiensten vooraf op de kabelkrant worden aangekondigd en vervolgens op de juiste tijd worden gestart. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Storingsdienst en onderhoud

De storingsdienst van VIB Netwerken is 24/7 actief. Van 07:00 tot 17:00 uur is een helpdesk geopend, ’s avonds en in het weekend wordt dit overgenomen door de storingsmonteurs. Heeft u een onderhoudscontract met ons afgesloten, bel dan het nummer zoals vermeld in uw contract. Heeft u geen onderhoudscontract met VIB Netwerken, bel dan naar 0598-627898. Wij zullen dan de storing op de volgende werkdag in behandeling nemen.

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg