Hotels & Recreatie

We kunnen bijna niet meer zonder internet, zelfs op vakantie is een goede internetverbinding gewenst. Foto’s en video’s uploaden naar social media, het beantwoorden van e-mails, het kan immers niet zonder een snelle (en veilige) verbinding. Maar in hotels en andere recreatie gaat het niet alleen om comfort en goed internet, misschien is veiligheid nog wel belangrijker.

Verbindingen en veiligheid zijn lastige onderwerpen binnen hotels en recreatieparken. Het bieden van goed internet is een lastige opgave, vanwege het grote oppervlak (met name verticaal), het aantal gebruikers en de vele wanden die het signaal moet penetreren. Ook op het gebied van veiligheid zijn er binnen hotels verhoogde risico’s, denk aan bijvoorbeeld vluchtroutes. Om nog maar te zwijgen over de complexe en uitgebreide regelgeving. VIB Netwerken kan u helpen op het gebied van veiligheid en verbindingen.

WiFi

WiFi is ontzettend belangrijk binnen hotels en recreatie. Hotels worden regelmatig ingezet als vergaderruimte of ontmoetingsplek voor bedrijven. Dan moet de internetsnelheid hoog genoeg zijn om in de cloud te kunnen werken. Ondertussen willen vakantiegangers ook goed internet, zodat ze hun favoriete Netflix-series niet hoeven te missen en op hun Instagram kunnen posten. Al met al zijn er veel gebruikers op één netwerk. Is dat netwerk niet sterk genoeg, dan leidt dat tot ergernis bij uw gasten. Bovendien maken veel veiligheidssystemen gebruik van het internet. Een goede verbinding is dus essentieel. VIB Netwerken is expert op het gebied van verbindingen.

Lees meer over WiFi

Brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties

Er worden veel eisen gesteld aan brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties in hotels en recreatie. Logisch, want er zijn veel mensen op een voor hun onbekende plek. Er gaat daarom veel aandacht uit naar preventie, maar ook de vluchtroutes moeten duidelijk en veilig zijn. De regelgeving is dan ook veeleisend en complex. En zelfs als uw systeem aan de norm voldoet, zal u bij calamiteiten worden aangesproken door onderzoeksinstanties, media en wellicht zelfs politiek. VIB Netwerken zorgt voor de installatie en het onderhoud van een betrouwbaar systeem, waarmee de veiligheid van uw bezoekers gewaarborgd is.

Lees meer over Brandmeldinstallaties en Ontruimingsinstallaties

Cameratoezicht

Cameratoezicht in hotels en recreatie zijn gevoelige onderwerpen waaraan bovendien uitgebreide wetgeving is gewijd. Uw gasten hebben uiteraard het recht op privacy. Toch heeft u camerasystemen nodig om uw bedrijf, uw personeel en eigendommen (van uzelf of uw gasten) te beveiligen. VIB Netwerken levert en installeert camerasystemen en weet wat wel en niet is toegestaan.

Lees meer over Cameratoezicht

Televisienetwerken

Wellicht kunnen uw gasten gebruikmaken van een televisienetwerk. Hieraan worden door bezoekers steeds hogere eisen gesteld, als gevolg van de technologische verbeteringen die zij thuis hebben doorgemaakt. Bij televisienetwerken bepaalt de architectuur van het gehele netwerk de beeldkwaliteit. VIB Netwerken is specialist in televisienetwerken, zowel in installatie als onderhoud. Hiermee kunt u op individuele aansluitingen alle beschikbare consumentenproducten afnemen, zowel internet, telefonie als digitale televisie.

Kabelkrant systemen

VIB Netwerken is officieel dealer van Promed kabelkrant systemen en bijbehorende software. Met deze systemen kunnen uw bezoekers worden geïnformeerd over de activiteiten in de regio, bijvoorbeeld. Deze zijn ook zeer geschikt voor onderwijsinstellingen, om leerlingen en studenten op de hoogte te houden.   De systemen worden door VIB Netwerken vakkundig aangesloten op uw televisienetwerk. Ook kunnen beeldverbindingen van activiteiten vooraf op de kabelkrant worden aangekondigd en vervolgens op de juiste tijd worden gestart. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Draadloze back-up verbinding

Omdat tegenwoordig zo veel systemen afhankelijk zijn van WiFi, is het verstandig om een draadloze (VPN) back-up verbinding in te zetten. Mocht de ‘gewone’ verbinding wegvallen, dan blijven veiligheidssystemen en dergelijke functioneren. VIB Netwerken levert de BICbox, welke ISP onafhankelijk is. Valt de internetverbinding uit, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een beschikbaar alternatief: 4G, satelliet of een ander WiFi netwerk. Deze techniek kunt u ook tijdelijk inzetten, bij nieuwbouw of een evenement bijvoorbeeld.

Storingsdienst en onderhoud

De storingsdienst van VIB Netwerken is 24/7 actief. Van 07:00 tot 17:00 uur is een helpdesk geopend, ’s avonds en in het weekend wordt dit overgenomen door de storingsmonteurs. Heeft u een onderhoudscontract met ons afgesloten, bel dan het nummer zoals vermeld in uw contract. Heeft u geen onderhoudscontract met VIB Netwerken, bel dan naar 0598-627898. Wij zullen dan de storing op de volgende werkdag in behandeling nemen.

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg