Brandmelders & Brandmeldinstallaties

Brandmelders & Brandmeldinstallaties

Brandmelders en brandmeldinstallaties zijn in veel gevallen verplicht door het Bouwbesluit. Brandveiligheid is een onderwerp dat niet meer weg te denken is uit de meeste organisaties. Het gaat daarbij niet alleen om vluchtroutes en brandblussers, maar ook om preventie. Toch is het voor veel organisaties iets waar ze liever niet mee bezig zijn. Veiligheid kost nu eenmaal geld…

“Een goede brandmeldinstallatie bespaart geen geld, maar een slechte brandmeldinstallatie kost geld,” zo luidt de conclusie van Hoshino Europe, een Japanse fabrikant van muziekinstrumenten gevestigd als Europese importeur in Mijdrecht. VIB Netwerken heeft Hoshino Europe geholpen met een moderne brandmeldinstallatie, maar we zien natuurlijk het liefst dat onze installaties nooit hun waarde hoeven te bewijzen.

Lees het verhaal van Hoshino Europe

Brandmelders in de Zorg

Brandmelders zijn ontzettend belangrijk in de zorg, vooral vanwege de kwetsbaarheid van bewoners. Een ongeluk zit in een klein hoekje: de waterkoker op het gasfornuis is een bekend voorbeeld. Daarnaast is de regelgeving wat betreft brandveiligheid in de zorg zeer complex. VIB Netwerken installeert en onderhoudt een betrouwbaar systeem, waarmee de veiligheid van bewoners en patiënten gewaarborgd is.

Lees meer over de Zorg

Brandmeldinstallaties voor Hotels en Recreatie

Er worden veel eisen gesteld aan brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties in hotels en recreatie. Vluchtroutes moeten voor iedereen duidelijk en veilig zijn, ook als gasten hals-over-kop uit bed moeten bij een ontruiming. En zelfs als uw volledige systeem aan de norm voldoet, kan u bij calamiteiten worden aangesproken door onderzoeksinstanties, media en wellicht zelfs politiek. Reden genoeg om de veiligheid van uw gasten en medewerkers nog eens onder de loep te nemen. VIB Netwerken weet precies wat er gevraagd wordt in dergelijke situaties.

Lees meer over Hotels en Recreatie

Industrie en brandveiligheid

In de industrie is aandacht voor brandveiligheid ontzettend belangrijk, vooral door de aanwezigheid van grote hoeveelheden brandbare materialen. Daardoor kan een brand grote gevolgen hebben, voor zowel het industrieterrein als de woonwijken in de regio. Ook in de regelgeving wordt hierbij rekening gehouden, denk aan het Bouwbesluit en bijvoorbeeld NEN 6079. Daarom besteedt VIB Netwerken naast detectie en ontruiming ook aandacht aan preventie.

Lees meer over Industrie

Brandmelders in het Onderwijs

Kinderen zijn kwetsbaar, daarom zijn ook brandmelders en ontruimingsinstallaties extreem belangrijk in het onderwijs. Veel kinderen vinden ontruimingsoefeningen op school een welkome onderbreking, maar ze realiseren zich vaak niet hoe serieus het kan zijn. Als er daadwerkelijk brand uitbreekt, zal de ontruiming niet gepaard gaan met gegiechel en gelach. Om die reden heeft de preventie van brand in onderwijsinstellingen de hoogste prioriteit. En als er onverhoopt toch brand uitbreekt, moet de ontruimingsinstallatie goed werken. VIB Netwerken is uw betrouwbare all-round specialist als het gaat om brandveiligheid in het onderwijs.

Lees meer over Onderwijs

Brandmeldinstallaties van VIB Netwerken

Het Bouwbesluit stelt steeds meer eisen aan brandmeldinstallaties. Iedere (grote) brand die in het nieuws komt, kan gevolgen hebben voor de regelgeving voor uw bedrijf, ongeacht branche. Wel heeft iedere branche haar eigen specifieke risico’s. In het onderwijs kan dat vuurwerk zijn, in de zorg bijvoorbeeld dementie. Het kan overal zomaar fout gaan. VIB Netwerken is uw specialist op het gebied van brandveiligheid en verbindingen, met name voor zorginstellingen, hotels, industrie en onderwijs

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg