Op het gebied van brandveiligheid moet 2019 het jaar worden van Bosch AVIOTEC technologie. Hiermee wordt branddetectie naar een nieuw niveau getild. Een fantastische ontwikkeling, die ook van waarde kan zijn in de strijd tegen bijvoorbeeld stalbranden.

AVIOTEC technologie

AVIOTEC zorgt ervoor dat de video-branddetectie heel snel brand ontdekt bij de bron, ook in omgevingen met veel beweging. Het systeem negeert de gebeurtenissen die niets met brand te maken hebben. Beginnende rook wordt echter wel meteen gedetecteerd, iets wat rookmelders vaak later oppakken – met name in gebouwen met hoge plafonds. Dat maakt AVIOTEC camerabeveiliging ideaal voor industrie en magazijnen, bijvoorbeeld.

Innovatieve branddetectie

Een ander voordeel van de AVIOTEC brandbeveiliging is dat de centralist ook de normale camerabeelden ziet. Dat kan erg belangrijk zijn om valse meldingen te voorkomen.

Maar bovenal is het een innovatieve oplossing van Bosch, vooral op het gebied van software. De videobeelden worden direct door de camera geanalyseerd met behulp van intelligente softwarealgoritmen. Er is dus geen extra eenheid nodig, dit zit al in de camera.

AVIOTEC zorgt voor vroege branddetectie!

Is branddetectie eigenlijk verplicht?

Branddetectie is in de meeste gevallen verplicht. Maar simpelweg voldoen aan de wetgeving is eigenlijk niet voldoende. De technologie heeft niet stilgestaan, integendeel. Dat bewijst de komst van AVIOTEC wel.

Lees hier hoe Hoshino Europe aan de verplichtingen voldoet!

AVIOTEC om stalbranden te voorkomen

Ook in bijvoorbeeld de intensieve veehouderij zou de AVIOTEC technologie levens kunnen redden. Het is een ideaal middel om door snelle detectie stalbranden te voorkomen. Er worden sinds 2014 weliswaar hogere eisen gesteld aan nieuw gebouwde stallen, maar ook in 2018 kwamen er nog 122.000 dieren om bij stalbranden.

Deskundige installatie van Bosch branddetectie

VIB Netwerken is expert op het gebied van branddetectie. Bosch is het topmerk in brandveiligheid, VIB Netwerken het topmerk op het gebied van implementatie. Wilt u ook aan de slag met de veiligheid van uw pand?


Download ons gratis whitepaper en ga meteen aan de slag!

VIB whitepaper 'uw parter in veiligheid'

Download gratis ons whitepaper over veiligheid