AVIOTEC technologie – innovatieve branddetectie VIB Netwerken

Op locaties waar elke seconde telt bij het voorkomen van een brand, introduceert Bosch de AVIOTEC 8000i IR. Dit is een camerasysteem dat met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid helpt bij het beschermen van levens en eigendommen door vroegtijdige detectie van brandgevaren.

AVIOTEC technologie – innovatieve branddetectie

De AVIOTEC 8000i IR combineert geavanceerde video-gebaseerde en infraroodtechnologie met intelligente AI-algoritmen om rook en vlammen in de vroegste stadia te identificeren. Dit systeem is speciaal ontworpen om te functioneren in de meest uitdagende omgevingen, waar traditionele brandmelders tekortschieten.

Of het nu gaat om industriële locaties met veel stof en dampen, of om grote openbare ruimtes met hoge plafonds en complexe lichtomstandigheden, de AVIOTEC 8000i IR staat garant voor snelle en betrouwbare detectie, zelfs in het donker.

Met de AVIOTEC brandbeveiligingstechnologie hebben centralisten ook toegang tot de reguliere camerabeelden. Deze functionaliteit is cruciaal voor het verminderen van valse alarmen, doordat de beelden direct met het menselijk oog geverifieerd kunnen worden.

AVIOTEC technologie in actie

Bekijk hieronder hoe de Bosch AVIOTEC technologie een brand in een vroeg stadium detecteert.

Bekijk hieronder hoe de Bosch AVIOTEC technologie zelfs in het donker een brand in een vroeg stadium detecteert.

Is branddetectie eigenlijk verplicht?

Hoewel branddetectie in veel situaties wettelijk verplicht is, gaat het louter naleven van deze voorschriften niet ver genoeg. De technologische vooruitgang staat niet stil, en dat wordt duidelijk aangetoond door AVIOTEC, een technologie die de nieuwe norm zet in brandveiligheid.

Lees hier hoe Hoshino Europe aan de verplichtingen voldoet!

AVIOTEC om stalbranden te voorkomen

Ook in bijvoorbeeld de intensieve veehouderij zou de AVIOTEC technologie levens kunnen redden. Het is een ideaal middel om door snelle detectie stalbranden te voorkomen. Hoewel er sinds 2014 strengere eisen worden gesteld aan nieuw gebouwde stallen, komen er jaarlijks nog steeds gemiddeld 147.650 dieren om het leven bij stalbranden.

VIB Netwerken Gecertificeerd dealer van Bosch Security Systems

Deskundige installatie van Bosch AVIOTEC branddetectie

VIB Netwerken is expert op het gebied van branddetectie. Bosch is het topmerk in brandveiligheid, VIB Netwerken het topmerk op het gebied van implementatie. Wilt u ook aan de slag met de veiligheid van uw pand?


Download ons gratis whitepaper en ga meteen aan de slag!

VIB whitepaper 'uw parter in veiligheid'

Download gratis onze whitepaper over veiligheid