Glasvezel

Er wordt steeds meer geëist van internetverbindingen. Upload- en downloadsnelheden moeten omhoog zodat Netflix nooit meer hoeft te bufferen, maar ook de veiligheid van de verbindingen moet beter. Hackers liggen immers altijd op de loer en kunnen nietsvermoedende mensen veel zorgen geven. Daarom kan een glasvezel verbinding een belangrijke rol spelen in uw bedrijf of woning.

VIB Netwerken kan voor u een gedeelte van of het volledige glasvezel project verzorgen. Van aanleg en montage tot certificering, van Klic-meldingen tot backbone routes en van het ondersteunen van de vraagbundeling in de buitengebieden of op industrieterreinen tot een 24/7 storingsdienst.

Glasvezel verbindingen voor Hotels en Recreatie

Hotels en recreatie zijn wellicht niet de eerste sector waar u aan denkt bij glasvezel. Toch zullen dergelijke verbindingen een grote rol gaan spelen. Het aantal overnachtingen neemt ieder jaar toe, waardoor ook hotels steeds interessanter worden. En ondertussen raakt men steeds meer verslaafd aan het internet. Die twee ontwikkelingen maken dat glasvezel als toekomstbestendige oplossing erg interessant is voor hotels en recreatieparken. Voor een betrouwbare glasvezel verbinding kunt u bij VIB Netwerken terecht.

Lees meer over Hotels en Recreatie

Glasvezel en straalverbindingen binnen industrie

Glasvezel (maar ook straalverbindingen) worden steeds meer toegepast in de industrie. De vraag naar een snelle en veilige internetverbinding is groot. Maar vaak is er nog geen snel netwerk in de buurt dat uw bedrijf kan voeden. Dan is het aanleggen van een glasvezelverbinding een ideale oplossing. Er is ook een middenweg, namelijk point-to-point straalverbindingen (internet en televisie over radio). In beide gevallen kan VIB Netwerken uw partner zijn.

Lees meer over Industrie

Onderwijs en glasvezel

Het onderwijs is meer en meer afhankelijk van een goede internetverbinding en daarom is glasvezel gewenst. Docenten kunnen zonder internetverbinding geen volledig gebruikmaken van PowerPoint of SmartBoard tijdens de les, leerlingen kunnen niet inloggen op het schoolnetwerk. Kortom, een snelle, stabiele, veilige internetverbinding is cruciaal. Tegenwoordig is downloaden wellicht geen probleem, maar uploaden duurt nog altijd erg lang op het overbelaste netwerk. Met een glasvezel verbinding zal uploaden tot 50 keer sneller gaan. Maar u zou ook gebruik kunnen maken van straalverbindingen. VIB Netwerken adviseert en kan beide typen verbindingen voor u aanleggen.

Lees meer over Onderwijs

Glasvezel in de Zorg

De zorg is zeker niet de eerste sector die u in verband zou brengen met glasvezel. Toch kan glasvezel in de zorg een belangrijke rol spelen, met name in thuiszorg. Beeldbellen met verpleegkundigen kan wel over de ‘gewone’ WiFi, maar werkt vele malen beter over glasvezel. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, zijn de stabiliteit en veiligheid van de verbinding. De verbinding mag nooit wegvallen terwijl een patiënt via een infuuspomp medicijnen of andere stoffen toegediend krijgt.

Lees meer over de Zorg

WAT MOET U DOEN BIJ BESCHADIGING VAN GLASVEZEL?

Als iedereen zich aan de regels houdt, raakt glasvezel nooit beschadigd. Het gebeurt echter regelmatig dat iemand een schop in de grond steekt of hekwerken plaatst zonder eerst een Klic-melding te doen bij het Kadaster. Het gevolg: glasvezel beschadigd. En wat nu? Uw verbinding is kapot getrokken!

Leer hier meer over wat u moet doen bij beschadiging van glasvezel

Glasvezel verbindingen van VIB Netwerken

We kunnen de conclusie trekken dat glasvezel verbindingen in vrijwel iedere sector van waarde kunnen zijn. Onze samenleving is heden ten dage sterk afhankelijk van een goede internetverbinding. En dat zal in de toekomst niet anders zijn. Sterker nog, het internet wordt iedere dag belangrijker. VIB Netwerken is de expert op het gebied van glasvezel verbindingen (en straalverbindingen). Op die manier helpen we uw organisatie toekomstbestendig te worden.

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg