Industrie

Binnen de industrie zijn de veiligheidsrisico’s groter dan in veel andere branches. Mogelijk werkt u met grote hoeveelheden brandbare materialen en dat vergt extra aandacht voor veiligheid. Maar naast brandveiligheid heeft u te maken met beveiliging tegen diefstal en inbraak. Daarvoor zijn ook verbindingen ontzettend belangrijk binnen de industrie. Door een trage internetverbinding kan uw veiligheidssysteem minder goed functioneren.

Eigenlijk zijn veiligheid en verbindingen niet los van elkaar te zien, zeker binnen de industrie. VIB Netwerken pakt beide kwesties op. Wij hebben veel ervaring met de industrie en begrijpen waar de grootste risico’s zitten.

WiFi

In de industrie worden vaak ook enorme hoeveelheden data verwerkt en dat vergt goede WiFi. Het vraagt om een snelle internetverbinding, die vooral ook veilig is. Veel systemen en medewerkers zijn afhankelijk van een stabiele verbinding om goed te kunnen functioneren. Daarnaast wilt u uw leveranciers en partners ook in staat stellen gebruik te maken van het internet. Men eist steeds meer van een verbinding, vanwege de enorme groei van data. VIB Netwerken weet precies wat voor verbindingen u nodig heeft en zorgt ook voor de aanleg en installatie van deze toekomstbestendige netwerken.

Lees meer over WiFi

Glasvezel- en straalverbindingen

Binnen de industrie worden glasvezel- en straalverbindingen steeds vaker toegepast. Bij grote industrieterreinen kan het zijn dat er (nog) geen snel netwerk in de buurt is om uw bedrijf te voeden. U kunt er dan voor kiezen om een glasvezelverbinding aan te leggen, zodat uw bedrijf een snellere, stabielere en toekomstbestendige internetverbinding heeft. Bovendien geniet u dan van gelijke upload- en downloadsnelheden, wat betekent dat uploaden soms tot 50 keer sneller zal gaan. Vindt u de kosten die aan de aanleg van een glasvezeltracé zijn verbonden te hoog, dan kunnen point-to-point straalverbindingen (Ethernet over Radio) soelaas bieden. VIB Netwerken helpt u bij zowel de aanleg van glasvezel- als straalverbindingen.

Lees meer over Glasvezel

Brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties

Er zitten veel eisen aan brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties in de industrie. Dat is ook logisch, gezien de aanwezigheid van grote hoeveelheden brandbare materialen. Veel eisen in het Bouwbesluit en NEN-normeringen (zoals NEN 6079) zijn gericht op brandveiligheid binnen de industrie. De gevolgen van een calamiteit kunnen immers catastrofaal zijn voor de hele regio. Bij VIB Netwerken besteden we veel aandacht aan preventie, detectie en ontruiming.

Lees meer over Brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties

Cameratoezicht

Cameratoezicht in de industrie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid binnen uw bedrijf. Toch is het geenszins een gemakkelijke opgave, door de grootte van de objecten die u wilt beveiligen, het inkomende en uitgaande verkeer en de vele dode hoeken in uw pand(en). U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om cameratoezicht te plaatsen bij de dock deuren, om problemen tussen fabrikant en leverancier te voorkomen. Ook kan camerabeveiliging een rol spelen bij snelle branddetectie. VIB Netwerken levert en installeert camerasystemen die uitermate geschikt zijn voor de industrie.

Lees meer over Cameratoezicht

Draadloze back-up verbinding

Omdat tegenwoordig zo veel systemen afhankelijk zijn van WiFi, is het verstandig om een draadloze (VPN) back-up verbinding in te zetten. Mocht de ‘gewone’ verbinding wegvallen, dan blijven veiligheidssystemen en dergelijke functioneren. VIB Netwerken levert de BICbox, welke ISP onafhankelijk is. Valt de internetverbinding uit, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een beschikbaar alternatief: 4G, satelliet of een ander WiFi netwerk. Deze techniek kunt u ook tijdelijk inzetten, bij nieuwbouw of een evenement bijvoorbeeld.

Storingsdienst en onderhoud

De storingsdienst van VIB Netwerken is 24/7 actief. Van 07:00 tot 17:00 uur is een helpdesk geopend, ’s avonds en in het weekend wordt dit overgenomen door de storingsmonteurs. Heeft u een onderhoudscontract met ons afgesloten, bel dan het nummer zoals vermeld in uw contract. Heeft u geen onderhoudscontract met VIB Netwerken, bel dan naar 0598-627898. Wij zullen dan de storing op de volgende werkdag in behandeling nemen.

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg