Onderwijs

Het onderwijs gaat regelmatig op de schop. Zo zijn internet en onderwijs tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden, al is niet iedere docent daar even blij mee. Al jarenlang heeft iedere leerling een eigen account in de netwerkomgeving van de onderwijsinstelling, maar nu wordt er ook geëxperimenteerd door internet ook op allerlei manieren in te zetten tijdens de les. Daarnaast speelt het internet een belangrijke rol bij veiligheid, doordat de beveiligingssystemen ook gebruikmaken van een netwerkverbinding.

Het is misschien nog niet helemaal duidelijk hoe het internet de lessen zal beïnvloeden, maar dat het gaat gebeuren is zeker. VIB Netwerken helpt u niet alleen aan een toekomstbestendige internetverbinding, maar neemt ook uw veiligheidskwesties uit handen.

WiFi

Zoals gezegd is WiFi tegenwoordig zelfs tijdens de les onmisbaar. Het leidt dan ook tot grote ergernis wanneer de verbinding wegvalt, met name bij docenten. Zij houden er tijdens het voorbereiden van de les natuurlijk geen rekening mee dat het internet wegvalt. En als het smartboard daardoor niet functioneert, kan er ook niet geprint worden. Zelfs het verzenden van bestanden naar de printer vereist immers een netwerkverbinding. Bovendien maken honderden mensen tegelijkertijd gebruik van de WiFi. Al met al wordt er in het onderwijs dus veel gevraagd van de internetverbinding. VIB Netwerken is op dit gebied de absolute expert.

Lees meer over WiFi

ICT-omgeving

Ook buiten de lessen wordt er veel gevraagd van de internetverbinding, namelijk voor de ICT-omgeving. Leerlingen moeten te allen tijde kunnen inloggen op het netwerk van de onderwijsinstelling, anders missen ze deadlines. Docenten moeten toegang hebben tot de digitale omgeving om cijfers in het systeem te zetten en lessen voor te bereiden, bijvoorbeeld. Er wordt dus veel gevraagd van de ICT-omgeving. Daarom kunt u ervoor kiezen om een glasvezelverbinding aan te leggen, waarmee u stabielere, snellere en toekomstbestendige verbindingen garandeert. Bovendien geniet u dan van gelijke upload- en downloadsnelheden, wat betekent dat uploaden tot 50 keer sneller zal gaan. Vindt u de kosten die aan de aanleg van een glasvezeltracé zijn verbonden te hoog, dan kunnen point-to-point straalverbindingen (Ethernet over Radio) soelaas bieden. VIB Netwerken helpt u bij zowel de aanleg van glasvezel- als straalverbindingen.

Lees meer over Glasvezel

Brandmeldinstallaties en Ontruimingsinstallaties

In onderwijsinstellingen zijn brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties extreem belangrijk. Wanneer het om kinderen gaat, moeten we de omgeving immers altijd zo veilig mogelijk maken. Er gaat daarom veel aandacht uit naar preventie van brand. Dat is echter niet makkelijk, omdat leerlingen (met name op de middelbare school) nu eenmaal graag experimenteren met vuur, onder andere; een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom zijn brandmeldinstallaties van onschatbare waarde in het onderwijs. En als er brand uitbreekt, is het cruciaal dat de ontruimingsinstallatie goed werkt. VIB Netwerken is uw specialist als het gaat om brandveiligheid in het onderwijs.

Lees meer over Brandmeldinstallaties en Ontruimingsinstallaties

Cameratoezicht

Cameratoezicht op school is een lastige kwestie, met name vanwege de privacy van minderjarigen. Toch is camerabeveiliging op school bijna noodzakelijk om de eigendommen van school, de leerlingen en docenten te beveiligen. In de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is vastgelegd wat wel en niet is toegestaan bij cameratoezicht in het onderwijs. Daar moet tijdens de installatie rekening mee worden gehouden. VIB Netwerken kan u adviseren welk systeem voor uw onderwijsinstelling het meest geschikt is en verzorgt de volledige installatie.

Lees meer over Cameratoezicht

Kabelkrant systemen

VIB Netwerken is officieel dealer van Promed kabelkrant systemen en bijbehorende software. Deze systemen zijn uitermate geschikt om leerlingen en docenten te informeren over allerlei zaken. De systemen worden door VIB Netwerken vakkundig aangesloten op uw netwerk. Ook kunnen beeldverbindingen van activiteiten vooraf op de kabelkrant worden aangekondigd en vervolgens op de juiste tijd worden gestart. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Draadloze back-up verbinding

Omdat tegenwoordig zo veel systemen afhankelijk zijn van WiFi, is het verstandig om een draadloze (VPN) back-up verbinding in te zetten. Mocht de ‘gewone’ verbinding wegvallen, dan blijven veiligheidssystemen en dergelijke functioneren. Een wegvallende internetverbinding leidt immers tot veel ergernis, met name bij docenten. VIB Netwerken levert de BICbox, welke ISP onafhankelijk is. Valt de internetverbinding uit, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een beschikbaar alternatief: 4G, satelliet of een ander WiFi netwerk. Deze techniek kunt u ook tijdelijk inzetten, bij nieuwbouw of een evenement bijvoorbeeld.

Storingsdienst en onderhoud

De storingsdienst van VIB Netwerken is 24/7 actief. Van 07:00 tot 17:00 uur is een helpdesk geopend, ’s avonds en in het weekend wordt dit overgenomen door de storingsmonteurs. Heeft u een onderhoudscontract met ons afgesloten, bel dan het nummer zoals vermeld in uw contract. Heeft u geen onderhoudscontract met VIB Netwerken, bel dan naar 0598-627898. Wij zullen dan de storing op de volgende werkdag in behandeling nemen.

Kom meer te weten en download gratis onze whitepapers

'Een veilig bedrijfspand'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Snel en veilig internet in uw bedrijfspand'

wifi netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

'Uw glasvezelnetwerk in topconditie houden'

netwerk aanleggen bedrijf vib netwerken

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = Zorg