Het tweede datacentrum van Google in de Eemshaven wordt de komende jaren nog eens fors uitgebreid. De totale investering van de zoekmachine in de regio bedraagt daarmee ongeveer 1,5 miljard (!) euro. De uitbreiding is nodig omdat zowel het dienstenaanbod als de vraag van de consument toeneemt. Het geeft nog maar eens aan dat het nog lang niet gedaan is met datagroei.

Ruim 90% van alle data ter wereld is gegenereerd in de laatste twee à drie jaar, volgens IBM. Bijna iedere branche krijgt er dan ook mee te maken. Het is symptomatisch dat de ICT-afdeling bij veel (grote) bedrijven steeds blijft groeien. De data moet immers gegenereerd worden, maar ook nog worden geïnterpreteerd. Daarvoor worden tegenwoordig zelfs specialisten (data analysts) aangesteld.

Lees alles over snel internet voor uw bedrijf!

Omdat de opslag van data veel ruimte kost, wordt steeds vaker gekozen voor investeringen in cloud opslag (OPEX) om de on-premise opslag (CAPEX) grotendeels te vervangen. Er is echter een belangrijke vereiste voor opslag in de cloud: een veilige, stabiele en snelle verbinding.

Glasvezelverbindingen en datagroei

Wilt u goed omgaan met de datagroei, dan is een glasvezelverbinding een belangrijke vereiste. Zonder snel internet is het immers niet mogelijk om continu data te genereren of om goed gebruik te kunnen maken van deze gegenereerde data. Zowel de upload- als downloadsnelheid moet daarom behoorlijk zijn.

Een goede verbinding

Een goede verbinding is tegenwoordig essentieel, niet alleen om in te spelen op datagroei. Om flexibel te kunnen werken vanuit de cloud, moet er voldoende ruimte zijn voor data en moeten bestanden onmiddellijk gesynchroniseerd worden. Daarnaast is een snelle (maar ook veilige) verbinding cruciaal tijdens belangrijke vergaderingen over Skype, bijvoorbeeld. Niet alleen voor u, maar ook voor uw collega’s is het bijzonder irritant als uw beeld of geluid stokt.

VIB Netwerken is een expert op het gebied van verbindingen en we weten alles van datagroei. Daarom zijn wij de aangewezen partij om u te helpen met een veilige, snelle en stabiele glasvezelverbinding.


Is uw bedrijfspand al klaar voor de toekomst en datagroei? Download ons gratis whitepaper en ontdek het!