Een toename van gigabit-verbindingen is verantwoordelijk voor 11,2% van de Duitse bbp-groei sinds 2013. Dat is omgerekend ongeveer 43 miljard euro. Het onderschrijft nog maar eens het belang van een goede, snelle verbinding. Daarom moeten we ook hard aan de slag met glasvezel in Nederland.

Toch stagneert de groei van glasvezelverbindingen in Duitsland wel enigszins. In 2017 groeide dit slechts met 2,1%, een zeer kleine groei in vergelijking met landen als Zweden (58%) of Japan (76,2%). Bij onze buren is er, net als bij ons in Nederland, dus nog een heleboel werk te verzetten op het gebied van glasvezel.

Het belang van een snelle verbinding

Het is duidelijk dat glasvezel een belangrijk aandeel kan hebben in de economische groei van een land. Maar waarom glasvezel belangrijk is voor individuele bedrijven en woningen is voor veel mensen nog niet helder. Toch zijn er meerdere redenen om over te stappen van kabel (of zelfs dsl) naar glasvezel. De twee belangrijkste redenen:

  • Stabiele, hoge internetsnelheid: Zelfs als de hele familie ieder op hun eigen Netflix-account verschillende series aan het kijken is, hoeft niemand constant te bufferen. Bij bedrijven is een snelle verbinding misschien nog wel belangrijker, bij bijvoorbeeld video-vergaderingen, het downloaden van grote bestanden en thuiswerken.
  • Gelijke upload- en downloadsnelheid: Bij een kabelverbinding bedraagt de uploadsnelheid ongeveer 10% van de downloadsnelheid. Bij een glasvezelverbinding is de uploadsnelheid echter gelijk aan de downloadsnelheid. Bovendien kan die snelheid vele malen sneller zijn dan bij kabel.

VIB Netwerken gaat voorop met glasvezel in Nederland

Bij VIB Netwerken zijn we op een missie om glasvezel in Nederland voor iedereen beschikbaar te maken. Wij zijn experts op het gebied van glasvezel als oplossing voor uw verbindingsvraagstuk. Door maatwerk te leveren kunnen we ook u helpen om mee te gaan met de razendsnelle technologische ontwikkelingen.


Wilt u ook profiteren van een snelle verbinding? Lees dan ons gratis whitepaper ‘Snel en veilig internet in uw bedrijfspand’