Waar bent u banger voor, brand of verandering? Als facilitair manager is dit wellicht de lastigste kwestie van het vak. Met name binnen de zorg, want hier spelen de fysieke en geestelijke gesteldheid van de bewoners natuurlijk ook een grote rol. Normaalgesproken kan er zo maar ergens een brand(je) ontstaan, maar hier is het risico dus nog groter. Bovendien is het nog moeilijker om iedereen te evacueren, als het daadwerkelijk mis gaat. Kortom, reden genoeg om eens goed na te denken over de brandveiligheid binnen de zorginstanties.

Jaren geleden heeft u voor een bepaald bedrijf gekozen om voor de brandveiligheid van de bewoners en medewerkers te zorgen. Wellicht koos u voor dit bedrijf op basis van naamsbekendheid en/of grootte. Het is echter goed mogelijk dat u ontevreden bent over de huidige situatie. U betaalt zich suf terwijl het eigenlijk onduidelijk is wat u allemaal met het systeem kan – en moet. Zonder goed onderhoud zijn branddetectiesystemen niet geheel veilig.

Waarom niet overstappen voor brandveiligheid?

Overstappen naar een nieuwe installatie voor brandveiligheid is als overstappen van energieleverancier; het zou voor veel mensen een beter systeem voor minder geld opleveren, maar ze doen het niet omdat het “zo’n gedoe” is. In de zorg betekent dit dat elke 10 jaar de Kiwa-certificering gewoon verlengd wordt bij dezelfde aanbieder. De tekortkomingen neemt men op de koop toe.

Daarom zijn er relatief veel storingen (veroorzaakt door derden, bijvoorbeeld) en veel onderhoudskosten, wat leidt tot een hoge Total Cost of Ownership (TCO). Het moet maar, want zeker door alle bezuinigingen heeft u even geen tijd om zich hierin te verdiepen. Ondertussen blijven de rekeningen voor het verhelpen van storingen en verrichten van onderhoud op de branddetectiesystemen maar komen.

Geen nummer, maar een naam

Het wordt tijd dat uw instantie niet langer behandeld wordt als klantnummer. Ieder gebouw is anders, maar toch bieden veel brandveiligheidsexperts u een standaard systeem aan. Dat kan niet goed zijn. Daarom is het hoog tijd over te stappen naar een aanbieder die u voorziet van persoonlijk advies. Door met aandacht uw situatie te bekijken, kan er een creatieve oplossing komen die zorgt voor brandveiligheid binnen uw bedrijf in alle opzichten.

Met zo’n oplossing laat u de inspecteur versteld staan. Meerdere instanties zullen voorzien zijn van de juiste certificering, wat het voor de inspecteur herkenbaar maakt. Maar bij u treft hij een totaaloplossing aan die op alle vlakken een ‘uitstekend’ krijgt. Herkenbaar en toch vernieuwend. Hij zal zich afvragen waar u het geld vandaan haalt om een dergelijk geavanceerd systeem te bekostigen, maar de waarheid is dat u een lagere TCO heeft dan andere instanties.

Dé oplossing voor betrouwbare brandveiligheid

U bent op zoek naar een bedrijf dat absoluut specialist is op het gebied van brandveiligheid. Er zijn genoeg bedrijven die claimen dit te zijn. Daarnaast wil u graag persoonlijk advies en een oplossing die speciaal is afgestemd op uw instantie. Hierbij mag ook gebruik gemaakt worden van de nieuwste technieken en producten van hoge kwaliteit, zolang het de brandveiligheid maar ten goede komt. Mooi meegenomen is dat het ook nog eens kosten bespaart.

VIB Netwerken: oplossing specifiek voor uw situatie

In deze zoektocht zal u bij VIB-Netwerken uitkomen. Wij denken mee over wat voor uw gebouw, bewoners en medewerkers de beste oplossing is, zijn absoluut specialist op het gebied van brandveiligheid en maken gebruik van branddetectiesystemen van de hoogste kwaliteit. Deze producten zijn van het merk Bosch en dus kan de geldigheidsduur van de Kiwa-certificatie aangepast worden tot langer dan 10 jaar. Gedurende deze periode zullen wij u helpen met onder andere het onderhoud.

Door het toepassen van onze expertise op het gebied van techniek, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw bewoners of de inspecteur. Lees in ons whitepaper meer over de vernieuwende mogelijkheden die VIB-Netwerken te bieden heeft voor uw zorginstantie.