Een op vijf Nederlandse bedrijven heeft geen veiligheidsbeleid. Ze zijn zich niet bewust van veiligheid en hoe belangrijk dit is en vragen zich dus ook niet af waarom veiligheid belangrijk is voor hun bedrijf. Ze zijn er bijvoorbeeld nog niet mee bezig of ze vinden het domweg niet nodig. De veiligheid binnen verschillende sectoren (maar vooral het mkb valt hierin op) laat dan ook te wensen over. Dit moet echt anders, want we horen nog te vaak berichten van organisaties en bedrijven die een ronduit matige brandveiligheid hebben. Daarnaast blijft cameratoezicht een heikel punt en juist dit is ook minstens zo belangrijk. Want ook diefstal, agressie en vandalisme komen helaas nog veel te vaak voor.

In de onderstaande infographic laten wij zien dat er nog veel winst te behalen valt op het gebied van veiligheid bij Nederlandse bedrijven.

waarom is veiligheid belangrijk bedrijf bewust van veiligheid vib netwerken infographic

Waarom is veiligheid zo belangrijk? (infographic)

VIB Netwerken heeft veel kennis op het gebied van veiligheidssystemen en helpt u desgewenst graag met het verbeteren van bijvoorbeeld de brandveiligheid of cameratoezicht in uw organisatie.


Bent u zich bewust van veiligheid? Ontdek het in ons whitepaper!