Wie is VIB Netwerken

VIB Netwerken ontwerpt, beheert en legt glasvezel- en coaxnetwerken aan in Noord Nederland en in West Duitsland. Daarnaast is VIB Netwerken onder andere actief op de markt van brandmeldsystemen, camera(bewaking) en zorgcommunicatiesystemen.

VIB heeft 4 vestigingen (Zuidbroek, Drachten, Zwolle en Meppen in Duitsland). Er werken ongeveer 130 medewerkers. VIB Netwerken werkt voor grote netwerkeigenaren, industrie, zorg, recreatiebedrijven etc.

De cultuur van VIB Netwerken kan je vergelijken met een groot familiebedrijf. We moeten het met elkaar doen en hebben elkaar daar hard bij nodig. Als je bij VIB werkt, dan zal je dit onder andere merken doordat collega’s je graag willen helpen en dat je veel vrijheden hebt om je doel te bereiken.

Wij investeren graag in de ontwikkeling van onze medewerkers en gaan voor lange termijn relaties.

Omdat wij snel groeien, zijn wij op zoek naar een ervaren Sr Werkvoorbereider/Engineer.

Wat ga je doen?
Vanuit deze functie ben je een onmisbare schakel in het team dat glasvezelnetwerken bouwt voor onze klanten. Eigenlijk kan je stellen dat het bouwproces bij jou start en dat het ook bij jou eindigt. Vanuit jouw rol start je met het maken van een ontwerp. Hierbij houd je rekening met de eisen en wensen van de klant en grondeigenaren. Ook zorg je ervoor dat het ontwerp zo in elkaar zit dat het op een goede en efficiënte wijze gebouwd kan worden. Dit ontwerp werk je verder uit zodat het projectteam het ontwerp ook daadwerkelijk kan bouwen. Denk hierbij aan werktekeningen, vezelplannen, lasplannen, het aanvragen van vergunningen, KLIC-meldingen etc. Gedurende het bouwproces wordt je betrokken en wordt van jou verwacht dat je meedenkt als zich onverwachte omstandigheden voordoen. Als het netwerk is gebouwd komt de revisie bij jou terug. Jij zorgt ervoor dat het netwerk administratief wordt verwerkt in de systemen van de klant. Op dat moment zie je het resultaat van jouw ontwerp letterlijk terug in het eindresultaat.

Wat zoeken wij?

De Sr werkvoorbereider/engineer die wij zoeken, voldoet aan de volgende eisen:

●  Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
●  Kennis van glasvezelnetwerken en het ontwerpen hiervan of in staat zijn om deze kennis snel eigen te maken
●  Communicatief vaardig en hoog verantwoordelijkheidsgevoel
●  Technisch inzicht en creatief zodat steeds de beste oplossingen voor uitdagingen gevonden worden
●  Kennis van Geostruct en Cocon
●  Afgeronde MBO opleiding met voorkeur richting civiele techniek of telecommunicatie

Mocht je interesse hebben stuur dan je CV met motivatie naar
m.helmers-bolland@vib-netwerken.nl