VIB Netwerken
Hoofdkantoor Zuidbroek
Beneluxweg 38
9636 HV Zuidbroek

VIB Netwerken
Bijkantoor Drachten
Nipkowlaan 11
9207 JA Drachten

VIB Netwerken
Bijkantoor Apeldoorn
Tweelingenlaan 206
7324 AT Apeldoorn

VIB Netzwerke GmbH
Siemensstraβe 31
47533 Kleve
www.vib-netwerken.de

 

Auto opladen? Een installatieklus!

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische (of hybride) auto. Ze worden natuurlijk steeds beter en op deze manier dringen we de CO2-uitstoot terug. Koopt u een elektrische auto, dan zal u hoogstwaarschijnlijk ook een laadpaal plaatsen – bij u thuis of uw bedrijf.

Er zijn drie manieren om uw elektrische auto op te laden:

  • Aan een stopcontact;
  • Aan openbare laadpalen;
  • Aan een laadpaal (thuis of op het werk).

1. Auto opladen aan een stopcontact

Het opladen van een auto aan een stopcontact is risicovol. Ten eerste moet u hiervoor een speciale laadkabel gebruiken, om kortsluiting en oververhitting te voorkomen. Bovendien moet het stopcontact in de buurt van uw auto zijn, want een verlengsnoer gebruiken is gevaarlijk.

2. Openbare laadplekken

Er zijn handige apps om openbare laadpalen te vinden. Ook zijn er vaak snelladers te vinden langs snelwegen. Deze worden eigenlijk alleen geïnstalleerd op verzoek van gemeenten. Binnen een half uur wordt uw auto opgeladen tot 80%. Met snelladen kunt u niet tot 100% opladen, omdat dit schadelijk zou zijn voor de accu.

3. Laadpaal plaatsen om auto op te laden

Thuis of op het werk een laadpaal plaatsen is de beste manier om uw elektrische auto op te laden. Het is veel veiliger (en acht keer sneller) dan laden via een stopcontact en veel goedkoper dan op openbare laadstations. Binnen 1 tot 4 uur kan uw elektrische auto volledig opgeladen worden aan uw eigen laadpaal.

Het opladen van een auto met een nagenoeg lege accu tot 80% zal net zo lang duren als van 80% naar 100%. Die laatste 20% gaat langzamer doordat de accu dan wordt geladen middels ‘trickle charging’ of ‘drip charging’, een methode die zorgt dat de accu niet beschadigd en langer meegaat.

De tijd die het kost om een auto volledig op te laden is afhankelijk van:

  • De status en het vermogen van de accu;
  • De buitentemperatuur;
  • Uw laadaccessoires.

Laadpaal plaatsen? Een installatieklus!

Een laadpaal plaatsen is een klus voor de installateur, dit vergt expertise. Als full-service installatiebedrijf beschikken we bij VIB Netwerken over die expertise. Wij plaatsen laadpalen in heel Nederland vanuit onze vestigingsplaats in Groningen. Neem contact op of laat hieronder uw naam en telefoonnummer achter, dan gaan we samen kijken wat voor u de beste oplossing is.

Wij nemen graag contact met u op om vragen te beantwoorden.

Pagina Bron = E-Laad